Makaronų patiekalai – neabejotinai vienas dažnesnių pasirinkimų, kai norisi sočiai, pigiai, bet skaniai pavalgyti. Kaip nepavargdami kartoja mitybos specialistai, makaronai bus sveikas patiekalas, jei pasirinksite tinkamus padažus ir priedus. Šįkart „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti kiek neįprastą pistacijų pesto padažą, kuris suvirpins naujų skonių pasiilgusį valgytojų gomurį. Be to, jis leis iš paprastų produktų paruošti tokias makaronų salotas, kurios tiks tiek savaitgalio pietums, tiek neštis į darbą, o gal, tikėkimės, jau orai leis jas suvalgyti ir kur nors parke ant suoliuko.
Įkvėpimas išbandyti šį receptą atkeliauja iš „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymų. Aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, antra skrudintų ir sūdytų Kalifornijos pistacijų „Alesto“ pakuotė (250 g) kainuos net perpus pigiau – vos 2,39 Eur. Būtent šių riešutų ir prireiks padažui, o pagrindinių ingredientų rolę patikėkite kitiems „Superšeštadienio“ pasiūlymams: šviežiam viščiukui broileriui (1 kg už 2,22 Eur) ir raudonskruosčiams pomidorams su šakelėmis, kurie kainuos net 52 proc. pigiau (kilogramo kaina – 1,89 Eur). Dar patiekalui pagaminti prireiks jūsų mėgstamų makaronų.
Pirmiausia, pasigaminkite pistacijų pesto padažą, kurį galėsite panaudoti ne tik šioms salotoms, bet ir su kitais mėgstamais valgiais. Jei pasigaminsite didesnį kiekį, įdėkite jį į sandarų indelį ar stiklainėlį ir laikydami šaldytuve galėsite juo mėgautis dar penkias dienas. Pistacijų pesto padažas puikiai tinka sumuštiniams ar keptoms daržovėms paskaninti, taip pat su grikiais ar kiaušinių patiekalais.
Pistacijų pesto padažas
Jums reikės:
1 pakuotės sūdytų Kalifornijos pistacijų „Alesto“
3 puodelių šviežių bazilikų
Pusės puodelio tarkuoto parmezano sūrio
3 skiltelių česnako
Pusės puodelio alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Pirmiausia pasiruoškite pistacijas: jas reikia išlukštenti. Tuomet visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudėkite į maisto smulkintuvą ir trinkite, kol riešutai ir bazilikai susimaišys tarpusavyje. Priklausomai nuo naudojamo prietaiso, gali prireikti jį sustabdyti ir nuvalyti ingredientus nuo sienelių, tuomet vėl tęsti darbą. Šiek tiek pristabdę smulkinimą, pradėkite palaipsniui pilti aliejų ir malkite viską kartu, kol masė taps vientisa, gražios žalios spalvos. Paragaukite ir jei trūksta sūrumo – įberkite dar šiek tiek druskos, tačiau nepamirškite, kad naudojate jau sūdytus riešutus. Viskas – turite gardų, bazilikais kvepiantį padažą.
Makaronų salotos su vištiena, pomidorais ir pistacijų pesto padažu
Jums reikės:
Virtos arba keptos vištienos krūtinėlės
6 pomidorų
400 g mėgstamų makaronų
Pusės raudonojo svogūno
3 v. š. pistacijų pesto padažo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės, išsivirkite mėgstamų makaronų. Šioms salotoms geriausiai tinka sraigtelio arba vamzdelio formos makaronai, nes prie jų puikiai prilips pistacijų pesto. Kai makaronai atvės, sudėkite juos į didesnį dubenį kartu su nedideliais kubeliais smulkinta vištienos krūtinėle. Pridėkite perpus pjaustytų pomidorų ir smulkintą svogūną. Pagardinkite šlakeliu aliejaus, šviežiomis citrinos sultimis, druska bei pipirais. Dabar metas šio patiekalo žvaigždei – pistacijų pesto padažui. Jis ne tik suteiks papildomo, išskirtinio skonio, bet ir sujungs visus salotų produktus į vieną skonio šventę. Skanaus!
Beje, kai šeštadienį „Lidl“ parduotuvėje už žemą kainą įsigysite „Skonio ženklo“ viščiuką broilerį, gerai apgalvokite, kaip iš jo pagaminti kuo daugiau patiekalų. Vienas iš būdų – virti vištienos sultinį ir tuomet paruošti mėgstamos sriubos bei pasilikti dalį mėsos ateities patiekalams, pavyzdžiui, tortilijoms su vištiena ar salotoms.