9 profesionalių virėjų paslaptys, kurias atskleidžia tik kulinarijos mokyklose

9 profesionalių virėjų paslaptys, kurias atskleidžia tik kulinarijos mokyklose

Profesionalūs virėjai kruopščiai saugo savo paslaptis ir dalijasi jomis tik su savo mokiniais. Tačiau kai ką iš paslaptingų žinių visgi pavyksta sužinoti.

Mes surinkome jums virtuvės šefų iš viso pasaulio paslaptis, kad padėtume jums išmokti gaminti ne blogiau už Gordoną Ramzį. Arba geriau.

Idealus steikas.

Niekada nekepkite mėsos, kurią tik ką išėmėte iš šaldytuvo. Palikite ją kambario temperatūroje valandai-dviems – ji sušils ir gaminant keps tolygiai. O kad gautumėte gražią plutelę, būtinai nusausinkite mėsą prieš kepant popieriniu rankšluosčiu.

Sultingiausia mėsa.

Višta arba neriebi kiauliena kepa gana ilgai, o perdžiovinti jas labai paprasta. Kad to išvengtų, Europos virėjai imasi gudraus veiksmo – mirkymo sūryme. Padaryti sūrymą labai paprasta: į vieną litrą vandens reikia įberti ¼ stiklinės druskos ir pagal pageidavimą ½ stiklinės cukraus, paskui užpilti juo mėsą taip, kad gabalas pilnai panirtų jame, ir įdėti į šaldytuvą. Mirkymo laikas priklauso nuo produkto masės – 1 val 1 kg svorio, bet ne daugiau 8 val ir ne mažiau pusės val.

Aromatingi prieskoniai.

Kad prieskoniai, pavyzdžiui, juodieji pipirai ar kmynai, pilnai atiduotų savo skonį patiekalui, juos būtinai reikia pakaitinti ant sausos keptuvės, o paskui susmulkinti.

Oriniai kepiniai.

Kad paruoštumėte idealią tešlą kepiniams, laikykitės vienos paprastos taisyklės: palikite sviestą ir kiaušinius per naktį kambario temperatūroje.

Žuvis su traškia plutele.

Kad gautumėte apetitišką plutelę ant baltos žuvies gabaliuko, kurį jūs ruošiatės kepti grilyje, lengvai sutepkite file majonezu.

Patys skaniausi blyneliai.

Nepriklausomai nuo recepto dėkite į blynų tešlą porą valgomųjų šaukštų geros grietinės. Tai veikia visais atvejais be išimčių, ar jūs ruošiate saldžius blynus, ar ne- jie gaunasi žymiai švelnesni ir skanesni, o suvyniojant įdarą nelūžta.

Cukrus ne dėl saldumo.

Cukrus gali būti toks pat prieskonis, kaip ir druska. Būtinai įberkite žiupsnelį cukraus į bet kurį patiekalą, kur yra šviežių, konservuotų pomidorų ar pomidorų pastos, tai truputį nuims jų gamtinį rūgštumą ir padės iš tikrųjų atskleisti patiekalo skonį.

Traški plutelė.

Kepant naminę duoną dažniausiai kyla problemų su plutele: tai ji gaunasi per blyški, tai pavirsta kieta kaip akmuo. Problemą išspręsti labai paprasta – pastatykite orkaitėje talpą su nedideliu kiekiu vandens. Garai atliks savo darbą – plutelė bus graži, traški ir nekieta.

Svogūną kepkite teisingai.

Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies, iškaitinkite ją, įdėkite sviesto ir aliejaus ir dėkite supjaustytą svogūną kartu su druska. Druska iškart atliks keletą užduočių: pašalins nemalonų kvapą, padės svogūnui greičiau iškepti ir karamelizuos jį, suteikdama jam truputį salsvą aromatą.

TAIP PAT SKAITYKITE