Nors kalendoriuje jau pavasaris, bet už lango vis dar sumaištis, o taip norisi, kad kuo greičiau ateitų ne tik pavasaris, bet ir vasara. Norintiems bet akimirkai pajausti šiltų orų įkvėptą skonį, šį savaitgalį gali padėti ypatingi „Lidl“ „Superšeštadienio“ pasiūlymai, kurie leis pasigaminti išskirtinį patiekalą – vasara alsuojančius kiaulienos šonkauliukus su braškių glazūra.
Ištikimiausi „Lidl“ pirkėjai žino, kad verta nepraleisti ypatingų „Superšeštadienio“ pasiūlymų: juose kaskart būna vis nauji, geromis kainomis ir išskirtine produktų kokybe viliojančių akcijų. Šią savaitę, pasinaudoję „Superšeštadienio“ pasiūlymais, net trečdaliu pigiau galėsite įsigyti „Skonio ženklo“ šviežių kiaulienos šonkauliukų. Jų kilogramas kainuos vos 3,99 Eur. Kitas ypatingas pasiūlymas – „Polmlek“ sviestas, kurio 170 gramų pakuotė kainuos vos 99 centus.
Be abejonės, dalį pirkėjų šeštadienį į „Lidl“ parduotuves atvilios ir paskutinė šios savaitės pasiūlymo žvaigždė – šviežutėlės braškės, 500 gramų šių uogų kainuos perpus mažiau – vos 2,49 Eur ir tikrai leis bent mintimis nusikelti į gerokai šiltesnius laikus.
Nors iš pirmo žvilgsnio šie produktai gali atrodyti visai nesusiję, bet „Lidl“ ekspertai turi išskirtinį receptą, kuris leis iš šių ingredientų sukurti įsimintiną patiekalą – šonkauliukus su braškių glazūra. Neabejojame, kad jis taps viso savaitgalio dėmesio centru ir privers pakeisti nuomonę tuos, kurie galvoja, kad braškės tinka tik desertams ar sveikuoliškiems kokteiliams.
Savaitgalio superreceptas: šonkauliukai su braškių glazūra
Ingredientai:
- 1 kg „Skonio ženklo“ šviežių kiaulienos šonkauliukų
- 100 g „Polmlek“ sviesto
- 400 g braškių, susmulkintų kubeliais
- 2 v. š. rudojo cukraus
- 2 v. š. balzamiko acto
- druskos ir pipirų pagal skonį
Pirmasis žingsnis – įkaitinkite orkaitę iki 190°C laipsnių temperatūros. Kol orkaitė kaista, paruoškite šonkauliukus: iš abiejų pusių gausiai įtrinkite su druska ir pipirais. Tuomet sudėkite šonkauliukus į skardą su kepimo popieriumi, apdenkite juos folija ir kepkite vieną valandą.
Kol šonkauliukai kepa, paruoškite glazūrą: ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Į keptuvę su sviestu sudėkite smulkintas braškes, rudą cukrų ir balzamiko actą. Kepkite 5-7 minutes vis pamaišant, kol braškės suminkštės, o padažas sutirštės.
Prabėgus valandai, iš orkaitės ištraukite skardą su šonkauliukais, nuimkite foliją ir gausiai aptepkite šonkauliukus su braškių glazūra. Svarbu: pasilikite šiek tiek glazūros patiekalo serviravimui. Glazūra apteptus šonkauliukus įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 30 minučių, arba tol, kol šonkauliukai pilnai iškeps, o glazūra karamelizuosis.
Šonkauliukams iškepus, ištraukite juos iš orkaitės, leiskite kelias minutes pastovėti, o prieš serviruojant – užpilkite ant jų likusį braškių padažą. Vasariško skonio šonkauliukų užteks gausiam būriui valgytojų, o juos geriausia derinti su gaiviomis ir traškiomis salotomis.
Skanaus!