Savaitgalį pradėkite šildančia sriuba, o užbaikite azijietišku netikėtumu

Patiekalas iš karpio

Rudeniškas oras skatina daugiau laiko leisti namuose, kur galima pasimėgauti jaukumu. Neatskiriama to dalis yra ir komfortiškas maistas, kuris kaipmat sušildo kūną ir mintis. Tad būtent šis savaitgalis bus puikus laikas išsivirti gardžios sriubos ar išsikepti aromatingą žuvį. „Lidl“ ekspertai „Superšeštadienį“ kviečia praleisti net su dviem gardžiais ir nebrangiais, kiekvieno skonį patenkinsiančiais receptais iš karpio.

Kaip ir kas savaitę, prekybos tinklas „Lidl“ savo pirkėjus stebina puikiomis kainomis ir dar puikesniais pasiūlymais. Tačiau dar ypatingesnių akcijų ir pasiūlymų galima rasti „Superšeštadienio“ metu. Nuo pat ankstyvo šeštadienio ryto pirkėjai galės dairytis ne tik artėjančių švenčių atributikos už superkainą, bet ir ypatinga nuolaida pasipuošusį šviežią karpį. Tądien žuvies mėgėjai 1 kg jo galės įsigyti tik už 5,49 Eur. Te žuvies gausus savaitgalis prasideda!

Savaitgalio superreceptai: sušildanti žuvienė ir karpis azijietiškai

Karpis yra visame pasaulyje mėgstama žuvis, kuri puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti. Lietuvoje iš jos dažnai verdama žuvienė, nes sriubą ji pagardina savo riebumu ir salsvu skoniu. Neretai ji mėgstama ir kepta ar įdaryta. Taigi patiekalų – išties gausu. 

Šį kartą „Lidl“ ekspertai siūlo iš naujo atrasti tradicinės žuvienės gardumą ir paragauti azijietiškos dvasios kupino patiekalo. Jie puikiai derės prie rudeniško stalo ir užburs savo sodriais skoniais.

Žuvienei pagaminti jums reikės:

1 kg karpio 

6 puodelių vandens

1 svogūno

2 skiltelių česnako

2 pomidorų

2 morkų 

2 salierų stiebų

1 lauro lapo

0,5 a. š. džiovintų čiobrelių

Šlakelio alyvuogių aliejaus

2 puodelių daržovių sultinio

0,5 puodelio riebios grietinėlės 

Šviežių petražolių

Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Pradėkite nuo karpio paruošimo. Nuplaukite karpį po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite jį gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Dideliame puode ant vidutinės–stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite gabalėlius. Kepkite iš visų pusių, kol gražiai pagels – apie 5–7 minutes. Išimkite karpį iš puodo ir atidėkite į šalį.

Į tą patį puodą sudėkite pjaustytus svogūnus, česnaką, morkas, pomidorus ir salierą. Troškinkite daržoves apie 5 minutes. Įmaišykite lauro lapą, džiovintus čiobrelius ir raudonėlius, kepkite dar 2–3 minutes.

Apkepusius gabalėlius grąžinkite į puodą. Supilkite vandenį, apkepintas daržoves ir viską užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir leiskite troškintis apie 20–30 minučių arba tol, kol karpis suminkštės ir lengvai susisluoksniuos.

Jei norite, kad sriuba būtų kremiškesnė, įpilkite riebios grietinėlės ir gerai išmaišykite. Troškinkite dar 5 minutes. 

Sriubą supilkite į dubenėlius, papuoškite šviežiomis petražolėmis, kas mėgsta aštriau – aitriaisiais pipirais, ir patiekite su traškia duonele.

Saldžiarūgščiam karpiui pagaminti jums reikės:

1 kg karpio

0,5 puodelio baltojo acto

2 v. š. cukraus

3 v. š. kečupo

2 v. š. sojos padažo

0,5 stiklinės vandens

1 paprikos

1 svogūno

2 skiltelių česnako

0,5 a. š. malto imbiero

Aliejaus kepimui

Kukurūzų krakmolo

Druskos ir pipirų pagal skonį

Virtų ryžių garnyrui

Viską pradėkite nuo žuvies paruošimo. Karpį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Žuvies gabaliukus apvoliokite kukurūzų krakmole. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės–stiprios ugnies ir įdėkite gabalėlius kepti. Kepkite iki žuvis taps auksinės spalvos ir traški. Iškepusius gabalėlius atidėkite į šalį.

Kol žuvis dar kepa, paruoškite saldžiarūgštį padažą. Dubenyje sumaišykite baltąjį actą, cukrų, kečupą, sojų padažą ir vandenį. Paruoštą padažą taip pat trumpam atidėkite į šalį.

Grįžkite prie keptuvės. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite smulkintą česnaką ir imbierą. Suberkite smulkintas paprikas ir svogūnus bei maišydami pakepinkite kelias minutes.

Daržovėms apkepus, ant daržovių užpilkite saldžiarūgštį padažą. Leiskite keletą minučių pasitroškinti, kol šiek tiek sutirštės.

Galiausiai į padažą sudėkite keptus karpio gabalėlius, švelniai išmaišykite, kad žuvis pasidengtų padažu. Šį sodrų ir sotų patiekalą galite valgyti vieną arba patiekti su virtais ryžiais. 

Kai blogas oras verčia likti namuose, pasinaudokite galimybe kurti ir paragauti gardžių patiekalų. Skanaus!

TAIP PAT SKAITYKITE