Pasitinkant naująjį Didžiosios Britanijos karalių: gardžios idėjos ir išskirtiniai receptai karališkai savaitgalio iškylai

Keksiukai

Šį savaitgalį visas pasaulis pasitiks neeilinį įvykį: šeštadienį bus karūnuotas naujasis Didžiosios Britanijos karalius Karolis III. Pirmoji po daugiau nei 70 metų vyksianti vienos svarbiausių pasaulio valstybių valdovo karūnacija taip pat sulaukia ir nemažai Lietuvos gyventojų dėmesio. Šią šventę galite paminėti išskirtiniais, karališkų tradicijų įkvėptais patiekalais. Juos galite pasiruošti tiek skanavimui namuose, tiek neštis į iškylą, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Daugelis paklausti, kokie patiekalai yra neatsiejama Didžiosios Britanijos dalis, įvardytų angliškus pusryčius. Taip pat greičiausiai būtų paminėta ir popiečio arbatos tradicija. Kas dar siejasi su karališku maistu ir tiktų artėjančiam savaitgaliui, kai viso pasaulio akys kryps į Didžiąją Britaniją? Vienas svarbiausių dalykų, rengiant karališkų tradicijų įkvėptus užkandžius ir patiekalus – naudoti šviežius, geros kokybės produktus.

Iškylos puošmena – šiuolaikiški popietės sumuštiniai

Sumuštiniai su tunu – neatsiejami karališkos popietės palydovai. Paprastai tokių sumuštinių rasite, jei Londono kavinėje prisėsite vėlyvos arbatėlės. Tačiau pastaruoju metu populiarėja ir šiuolaikiška, veganiška populiaraus užkandžio versija, kurią „Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti su pilno grūdo duona.

Jums reikės:

2 skardinių (po 400 g) avinžirnių (be skysčio)

1,5 valgomojo šaukšto kaparėlių (nusausintų)

Pusės raudonojo svogūno

40 g konservuotų kukurūzų (nusausintų)

60 g veganiško majonezo

1 valgomojo šaukšto sezamų pastos

1 citrinos sulčių

Pilno grūdo duonos (6 riekių)

Paruošimas:

Vidutinio dydžio dubenyje bulvių trintuvu smulkiai sutrinkite avinžirnius. Smulkiais kubeliais supjaustykite pusę svogūno ir suberkite į dubenį. Įmaišykite likusius ingredientus ir suberkite prieskonius. Gautą užtepą paskirstykite ant trijų duonos riekių, ant viršaus uždėkite papildomas riekes. Švelniai spustelkite paruoštus sumuštinius ir kiekvieną jų supjaustykite į 4–6 dalis ir patiekite.

Karališkiems pietums – gardūs vištienos iešmeliai

Ruošiant karališkus patiekalus, ką veikti turės ir mėgstantys pasisukioti prie kepsninės. Jiems teks gardi užduotis: iškepti lipnius vištienos iešmelius. Be vištienos, šiems labai gardiems iešmeliams pasigaminti prireiks vos kelių virtuvės spintelėje esančių ingredientų.

Jums reikės:

6 vnt. vištienos šlaunelių mėsos

2 valgomųjų šaukštų pilno grūdo garstyčių

1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus

3 valgomųjų šaukštų klevų sirupo

2 valgomųjų šaukštų sojos padažo

2 valgomųjų šaukštų kečupo arba pomidorų pastos

Medinių iešmelių mėsai suverti

Paruošimas:

Nuo vištienos nupjaustykite sausgysles ir riebalų perteklių, o sutvarkytą mėsą supjaustykite 2–3 cm storio gabaliukais. Visus kitus ingredientus ir prieskonius sumaišykite dubenyje. Subėrę vištieną, ją gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų gardžiuoju mišiniu. Jei turite laiko, uždenkite dubenį ir palikite mėsą marinuotis 3 valandoms šaldytuve.

Marinuotos vištienos gabaliukus smeikite ant medinių iešmelių ir tolygiai juos išdėstykite, bet nepergrūskite. „Lidl“ ekspertų patarimas: kad mėsos gabaliukus būtų lengviau suverti ant medinių iešmelių, 30 minučių palaikykite juos šaltame vandenyje. Kepkite vidutinės kaitros kepsninėje ar grilyje apie 8–10 minučių. Įpusėję kepti, apverskite ir kepkite kitą pusę.

Nekantriausieji gali išmėginti iš anksto jau sumarinuotą ir paruoštą „Grill & Fun” vištieną – beliks tik ją supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir suverti ant iešmelių.

Karališkos iškylos desertui – lengvai paruošiami keksiukai

Kiekvienas smaližius apsidžiaugs ant šventinio, karališko stalo išvydęs ir visame pasaulyje mėgstamus šokoladinius keksiukus. Juos pagaminti – taip paprasta, o prireiks vos pusvalandžio.

Šokoladinių keksiukų tešlai reikės:

150 g kambario temperatūros sviesto

150 g cukraus pudros

3 vidutinio dydžio kiaušinių

1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

175 g kvietinių miltų

25 g kakavos miltelių

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

Sviestiniam kremui reikės:

150 g kambario temperatūros sviesto

300 g cukraus pudros

2 valgomųjų šaukštų pieno

Paruošimas:

Iki 180 °C įkaitinkite orkaitę, turimą 12 skylių kepimo formą išklokite keksiukų formelėmis. Į didelį dubenį sudėkite sviestą ir suberkite cukraus pudrą. Įmuškite kiaušinius ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Persijokite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius bei įberkite žiupsnelį druskos. Viską išplakite elektriniu plakikliu, mišinį padalykite į formeles. Vidutinės kaitros orkaitėje kepkite apie 15–20 minučių, kol tešla sustings, o į vidurį įsmeigtas medinis smeigtukas liks švarus. Iškeptus keksiukus atvėsinkite ant grotelių.

Norint pagaminti sviestinį kremą, į dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukraus pudrą ir įpilkite pieno. Mišinį gerai išplakite elektriniu plakikliu. Gautą kremą užtepkite ant atvėsusių keksiukų ir patiekite. Skanaus!

„Lidl“ ekspertai taip pat kviečia susikurti savo karališko pikniko krepšelį, į jį įsidedant mėgstamas ir dar nebandytas prekes. Sūrūs krekeriai, įvairūs riešutai, švieži sultingi vaisiai, šokoladinių saldainių rinkiniai ir dar daugiau, ko galima rasti „Lidl“ parduotuvėse visoje Lietuvoje.

TAIP PAT SKAITYKITE