Ingredientai:
menkių filė (tinka ir šaldyta) 600 g
bulvės 900 g
cukinija 1 vnt.
raudonieji svogūnai 2 vnt.
alyvuogių aliejus 3 valg. šaukštas (-ai)
druska pagal skonį
pipirai pagal skonį
petražolės 20 g
citrina 0,5 vnt.
česnakas 1 skiltelė (-ės)
jogurtas 2 stiklinė (-ės)
Instrukcijos:
Jeigu naudosite šaldytą žuvį, ją atitirpinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 225 ° C.
Nuskuskite ir supjaustykite bulves apie 0,5 cm storio riekelėmis, o cukinija 1 cm storio riekelėmis. Nulupkite ir supjaustykite svogūną žiedais. Sudėkite dažoves ant skardos ir apšlakstykite aliejumi bei pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 25 min.
Išimkite daržoves iš orkiatės ir sumažinkite kaitrą iki 200 ° C. Ant keptų daržovių uždėkite žuvies gabalėlius, pagardintus druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje dar apie 10 min.
Susmulkinkite petražoles bei česnaką ir išspauskite citrinos sultis, viską sumaišykite su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.