Savaitgalio pietūs dažnai tampa gražia šeimos tradicija, kai prie stalo susirenka tiek tėvai, tiek vaikai. Jaukūs pokalbiai, gardus maistas ir vis labiau žaliuojanti gamta – kas gali būti geriau savaitgalio popietę? Būtent tokiems pavasariškiems pietums namuose prekybos tinklas „Lidl“ parengė ypatingus šeštadienio pasiūlymus, kurie leis nebrangiai ir lengvai paruošti įdarytą vištą.
Gardžiam receptui pirkėjai jau šį šeštadienį „Lidl“ parduotuvių šaldytuvuose turėtų dairytis „Skonio ženklo“ šviežio viščiuko broilerio, kurio 1 kg kainuos tik 2,22 Eur. Tądien ypatinga, 50 proc., nuolaida bus taikoma ir pomidorams su šakelėmis, kurių 1 kg kainuos vos 1,99 Eur. O programėlėje aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą, antrą privataus prekės ženklo „Alesto“ riešutų mišinio pakelį (200 g) galėsite įsigyti už 1,11 Eur. Tai ir yra pagrindiniai ingredientai, kurių prireiks šio savaitgalio receptui.
Savaitgalio superreceptas – riešutais įdaryta višta su keptais pomidorais
Šio superšeštadienio patiekalo gamybai reikia pasiruošti ne tik tinkamus produktus, bet ir susiplanuoti šiek tiek laiko. Visgi, patiekalo paruošimas procesas tikrai neužtruks, jei tuo pat metu skirsite laiko smagiems pokalbiams ir būsite pasiruošę artėjantiems spalvingo skonio pojūčiams.
Patiekalo gamybai prireiks:
1 kg šviežio viščiuko broilerio „Skonio ženklas“
4 česnako skiltelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. medaus
1 v. š. balzaminio acto
1 a. š. rūkytos paprikos prieskonių
Druskos, pipirų pagal skonį
Įdarui:
1 puodelio virtų ryžių
50 g sviesto „Pilos“
6 pomidorų
0,5 puodelio riešutų mišinio „Alesto“
Ryšulėlio šviežių petražolių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir iš karto pereikite prie vištienos paruošimo. Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Nedideliame dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, alyvuogių aliejų, medų, balzaminį actą ir rūkytą papriką. Šiuo mišiniu įtrinkite viščiuką ir palikite šiek tiek pasimarinuoti.
Pats metas įdaro ruošimui! Dubenyje sumaišykite virtus ryžius, smulkintus riešutus, kapotas šviežias petražoles, druską ir pipirus. Paruošę įdarą, šaukštu jį kabinkite ir įdarykite vištą. Galiausiai, prie įdaro įdėkite gabalėlį sviesto.
Viską paruošę, vištieną dėkite į kepimo skardą ir apdėliokite pomidorais, kurie suteiks patiekalui saldžiarūgščio skonio.
Patiekalą kepkite apie 1 valandą ir 15 minučių, kol mėsa iškeps ir lengvai apskrus. Galiausiai, iškeptą vištieną išėmę iš orkaitės, papuoškite ją šviežiomis žolelėmis ir nuo gamybos proceso likusiais riešutais. Jei po gardžių pietų liks šiek tiek mėsos likučių, jums pasisekė! Kitądien iš jų galėsite pasiruošti sultingą vištienos sumuštinį ar pagardinti salotas.
Skanaus!