Helovinas – metų laikas, kai atgyja šmėklos ir vaiduokliai, į televizoriaus ekranus atkeliauja siaubo filmai, o į namus – šiurpios istorijos. Šventei paskaninti ieškoma teminių užkandžių, bandoma juos pagaminti kuo panašesnius į siaubo filmų veikėjus ar kitus šiurpinančius padarus. Tačiau kiekvienos šventės akcentas – laikas kartu su kitais.
Teminiai Helovino vakarėliai vaikams ir suaugusiesiems – populiariausia šios šventės detalė. Vakarėliuose daugiausia dėmesio skiriama žaidimams, sezoniniams patiekalams ir šventiniams kostiumams. Helovino užkandžiai ir patiekalai – taip pat itin svarbi šventės dalis.
„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti tris Helovino vakarėliui tinkamus užkandžius, kurie bus ne tik gardūs, bet ir primins Helovino pagrindinius atributus.
Tiems, kam Helovino vakarą nesinori būti virtuvėje, „Lidl“ siūlo specialiai šiai šventei paruoštus užkandžius, kuriuos galite rasti parduotuvėse 26-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.
Helovino laukimui „Lidl“ paruošė įvairiausių skanėstų ir šventinių atributų: moliūgų skaptavimui, plastikinių moliūgų dekoracijoms. Jūsų taip pat laukia greitai paruošiami užkandžiai, picos, skirtos Helovino vakarėliui, karamelizuoti spragėsiai, guminukai, teminiai kepimo mišiniai, makaronai, zefyrai ir saldainių rinkiniai.
Ant pagaliuko – paprastai paruošiami, siaubulingi desertai
Jums reikės:
180 g sausainių
130 g kreminio sūrio
200 g balto šokolado
20 g juodojo šokolado
Medinių iešmelių
Sutrinkite sausainius virtuviniu smulkintuvu iki smulkių trupinių. Trupinius sumaišykite su kreminiu sūriu iki vientisos, šiek tiek lipnios masės. Iš gautos masės suformuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ar skardos.
Virš garų vonelės ištirpinkite nedidelį gabaliuką balto šokolado (apie 10–20 g). Medinių iešmelių, ant kurių mausite, galiukus (maždaug 3–5 cm, kiek smeigsis į rutuliuką) pamirkykite tirpintame baltame šokolade ir tada iešmelius smeikite į rutuliukus. Mažiausiai pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą, kad truputį sustingtų.
Virš garų vonelės ištirpinkite likusį šokoladą ir jame pamirkykite rutuliukus. Pamirkytus sustatykite į plačią stiklinę, kad vienas su kitu nesiliestų, ir padėkite į šaldytuvą, kad truputį pastingtų.
Likusį šokoladą pašildykite virš garų vonelės, kad suskystėtų, ir supilkite į konditerinį maišelį. Maišeliu suformuokite mumijų „siūlus“ ant rutuliukų, palikdami šiek tiek vietos mumijų akytėms.
Ištirpinkite juodąjį šokoladą ir dantų krapštuku iš jo nupieškite mumijų akytes. Padėkite rutuliukus–mumijas į šaldytuvą, kad papuošimai sustingtų.
Sūrio kamuoliukų šikšnosparniai
Patiekalui prireiks:
400 g fermentinio arba čederio sūrio
100 g mėgstamų riešutų
2 v. š. majonezo arba tepamo sūrelio
2 skiltelių česnako
1 saujelės alyvuogių
2 saujų tortilijų arba bulvių traškučių
Sūrį smulkiai sutarkuokite, įspauskite česnako ir viską gerai sumaišykite su majonezu arba tepamu sūreliu. Iš sūrio masės rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite smulkintuose riešutuose.
Jeigu riešutai sunkiau liptų, galite įdėti šiek tiek daugiau majonezo į sūrio masę arba kiekvieną kamuoliuką apvolioti truputyje majonezo, ir tik tada riešutuose.
Šikšnosparnių akytėms žiedeliais supjaustykite alyvuoges ir jas lengvai įspauskite į rutuliukus. Į alyvuogių centrą įdėkite po lašą majonezo arba tepamo sūrelio. Šikšnosparnių sparnus ir ausytes padarysite pridėję tortilijos traškučius. Prieš tiekdami ant stalo, kamuoliukus geriausiai bent valandai palaikykite šaldytuve, kad truputį apdžiūtų ir sutvirtėtų.
Sveikas paprikų ir daržovių užkandis su jogurtiniu padažu
Šiam užkandžiui reikės:
Trijų skirtingų spalvų paprikų
1 morkos
1 ilgavaisio agurko
Padažui:
100 g graikiško jogurto
10 g mėtų
1 šlakelio citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Petražolių papuošimui
Nupjaukite paprikų viršų ir pašalinkite sėklas. Nedideliu peiliu išpjaustykite veidukus. Nuskuskite morką ir nuplaukite agurką. Abi daržoves supjaustykite lazdelėmis, sudėkite jas į paprikas. Papuoškite patražolėmis.
Padažui paruošti smulkiai supjaustykite mėtas ir suberkite į graikišką jogurtą. Įspauskite šlakelį citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
Paprikų ir daržovių užkandėlę patiekite su paruoštu jogurtiniu padažu.